Att man måste posera för lite godis...


Rodman säger: Kan vi få godis nuuuu..?
Linus säger: När jag räknar till tre så tar vi henne!

LC-träning

Bilder på Linus från träningen vi hade 13/9.


Foto: Peter Andersson

I helgen som var hade vi också träning men tyvär gick maskinen sönder efter bara några lopp. Vi hoppas på att kunna få den lagad till nästa helg då vi har tänkt ha träning. Vi får se om det går.


Bilder från Söderhamn 10-11 maj 2008

Tänkte lägga ut några bilder från Söderhamn där vi var på LC-prov i våras. Stefan fick en kanonbild på Rodman uppställd och på Linus ute på fältet!

Carry On Rodman

Foto: Stefan RåghammarSUCH Undimoon Linus Van Pelt på fältet
Linus tog en femte placering av 40 st whippar!

Foto: Stefan Råghammar


 


LC-träning

Igår hade vi LC-träning i Nordmaling hela dagen. Jag och Linus åkte med Jessica som hade med sig två av sina afghaner, Nasti lämnade vi med mina två randiga hemma hos mig. Det var en del hundar som skulle springa och det var även med några Rhodesian ridgebacks. Det var kul att köra dem och de sprang riktigt bra! Kul med lite nya raser på träningarna speciellt nyttigt att få träna på att köra annat också för mig som börjat som pilot. Jag var mest pilot den dagen men Jessica fick också köra lite. Det var extra roligt att få köra sin egen hund också. Linus körde jag för att få bort lite av hans genande på banan. Anna var snäll och både värmde och startade honom. När han sprang så stannade jag trasan så fort han började gena och när han sprang till trasan och tog den framifrån så hamnade han bakom trasan och då kunde jag starta den igen. Det var kanonkul att köra det loppet! Batterierna höll inte hela dagen så Camilla körde ut en bil till fältet så att vi kunde köra klart alla hundar. Camilla hade även bakat bröd som hon bjöd på och en kaka som var enormt god! Vi hade en väldigt trevlig träningsdag ute i Nordmaling! Linus var lugn och nöjd efter sina två lopp och sov gott resten av dagen.

Afghan besök och jobbet

I helgen har vi besök av en afghandam då hennes matte Jessica är bortrest. Det är en tioårig tik som heter Nasti. Grabbarna tycker att det är helt ok och har inte brytt sig speciellt mycket om henne alls. Hon själv är väldigt lugn och cool. Idag lämnade jag henne hemma med Goliath och Rodman medan jag och Linus var på jobbet. Det gick bara bra. Efter jobbet har vi gått en koppelpromenad runt Carlshem sedan hem så fick hela gänget middag. Nu blir det lugnt resten av kvällen, imorgon ska vi jobba igen.

Linus hade ingen bra dag på jobbet idag. Förmiddagen gick som vanligt men efter lunch kom han lunkandes och smög bakom mig en stund och såg ynklig ut. Upptäckte att han var svullen på ena sidan av nosen där morrhåren sitter. Jag tror att han blivit stucken eller biten av någon insekt då han var ute på balkongen, han har legat och solat på en av stolarna med dyna där ute. Jag peppade honom lite så då verkade han glömma bort sitt onda. Svullnaden försvann i alla fall efter någon timme. Senare vid middagen innan vi skulle gå hem så hade en boende som inte riktigt visste vad hon gjorde slitit och nypt honom runt halsen och nacken och ont hade det gjort. Det kan ju hända sådana saker ibland, Kenzo har också råkat ut för några sådana händelser. Det som är skönt att veta är att hundarna bara går därifrån, de får ju inte svara upp mot någon.

Nu är hundarna nöjda efter sin promenad och ligger och myser i bäddarna. Nasti tycker bäst om soffan, hon sov där hela förra natten. Jag tror det blir att ligga på soffan en stund för mig också.

LC-prov Vallentuna

Förra helgen åkte vi ner till Vallentuna på LC-prov tillsammans med Sussie och Camilla och deras whippar. Goliath stannade hemma och tog det lugnt. Vi eller i alla fall jag lyckades göra slut på mina pengar redan före kl. 09 på lördag morgon. Först köpte jag ett fleecetäcke till Goliath och sedan kom Camilla med flera ringar med halsband som hennes kompis gjort så då var jag bara tvungen att köpa tre stycken så nu har grabbarna var sitt "finhalsband". Sedan var det dags att börja värma jyckarna till första loppet. Linus gjorde ett bra lopp på banan som var ganska häftig med några svårare svängar. Det var kul att det var en lite svårare bana, speciellt för hundar som sprungit mycket, det blir lite nytt för dem. Rodman gjorde faktiskt ett kanonlopp för att vara han, han var riktigt smidig i kurvorna han som annars inte alls hänger med när trasan svänger. Det måste vara ett av hans bästa lopp som han sprungit. I lopp två blev Linus lottad att springa med Camillas Ruter. Linus började direkt från start med att förstöra loppet genom att gena och när pojkarna sprang i mål blev det stor diskussion om vems bytet var... Rodman hade blivit trött och orkade inte springa andra loppet fullt ut. Inga vidare placeringar blev det för nån av oss men både vi och hundarna hade kul i alla fall!
Efter prisutdelningen åkte vi hem till Camillas föräldrar som var snälla och lät oss sova där i två nätter. På söndagmorgon köpte vi Sushi och åt till lunch innan vi åkte hem. Det var första gången som jag åt det och tyckte att det var rikigt gott!


RSS 2.0