LC-prov Sundsvall

Lördag-Söndag 16-17/8 hade vi vårat LC-prov i Sundsvall och jag håller precis på att återhämta mig efter helgen. Vi åkte ner redan på fredagen för att förbereda. Under lördagen stod jag på fältet och körde ut trasan med crossen halva dagen. Jag och Camilla hann även med att stå med en av domarna för att bli licensgivare. Det var en del strul under eftermiddagen med både maskiner, linor och startknapp. Dessutom lyckades jag landa på huvudet på fältet och fick skrapsår i ansiktet. Jag har haft lite ont i nacken både igår och idag, att jag fick ont i nacken först igår beror nog på att träningsvärken som jag hade i hela kroppen försvann och jag då först kunde känna att jag faktiskt sträckt nacken på något sätt... Men det blev ju klart till slut och lite strul måste man ju faktiskt räkna med! Senare på kvällen blev det grillning och efter det bastu så då var det ju faktiskt en väldigt bra dag!

På söndagen var min kropp slut i alla fall på eftermiddagen och orkade inte många meter med crossen. Whipparna sprang på söndagen och mina tre grabbar sprang sina lopp ok. Linus blev lottad att springa med sin son Milton under lopp två och det loppet sprang han bra med höga poäng. Goliath sprang riktigt duktigt och ville gärna ut på fältet en gång till direkt efter att han sprungit, förut har han ju varit ganska nöjd efter ett lopp. Nu var det ju ingen tung bana heller så han kände nog att han skulle orka lite till tror jag. Roligt att han som börjar bli gammal tycker att det är så kul!
Jag var hemma runt tolv-ett på natten, väldigt trött och jobbigt att köra, jag övervägde några gånger att stanna vid en p-plats och sova men tydligen var jag för trött för att ens försöka stanna bilen. Det gick bra som tur var, att höja volymen på radion och stoppa i sig lite godis funkade då det behövdes.

Resultat från provet kommer att finnas på SvVK Västerbotten inom kort:  http://svvkvb.se/
Roligt att fyra av sex cert på whippet gick till västerbotten! Grattis till alla vinnare!

Utställning

Den här helgen har vi hunnit med två utställningar här i Umeåtrakten.
Igår lördag hade jag anmält Rodman på vinthundsklubbens utställning i Holmsund. När jag rastade hundarna på morgonen innan vi skulle åka så började Rodman att halta efter att vi gått en bit. Vi åkte ut till utställningen för att titta och då när jag gick med honom så haltade han helt plötsligt inte, mycket konstigt men jag tänkte att det kanske bara var något tillfälligt då och att jag nog kunde ställa honom ändå. Han började dock att halta igen precis då hans klass skulle in så han fick strykas. Det regnade till och från hela dagen och som mest under finalerna förstås. Jag hjälpte till att plocka ihop grejer efter utställningen, allt var väldigt blött... Sedan åkte jag och grabbarna direkt hem, packade ihop saker till morgondagens utställning och så åkte vi ut till Stöcksjö till Thomas och Erja för att äta lite mat och umgås. Schavons hade också varit på utställningen och skulle stanna över natten. Vi hade en jätte trevlig kväll med god mat! Jag och grabbarna fick sova ute i den lilla stugan på gården.
Idag söndag var det whippetklubbens utställning som var platsändrad inomhus till Södra Umeå ryttarförening pga regnvädret. Jag hade anmält bara Linus idag vilket var tur för Rodman hade nog inte kunnat vara med ändå. Har inte sett att han haltat idag men så har han mest fått vila också. Jag får se hur det ser ut till veckan med hältan.
Linus ställdes i Championklass och blev placerad som trea i klassen av sex champion hanar och blev sedan BH-4! Domare var Anna-Lena Bäckvall Hallin, kennel Balzac. Är väldigt nöjd med dagen!
Trötta är vi hela gänget här så det blir nog en tidig kväll.

RSS 2.0