Utställning i Sundsvall

I söndags var vi i Sundsvall på utställning, jag ställde bara Rodman men de andra två fick följa med på resa! Rodman blev placerad som trea med ck i en stor öppenklass men oplacerad i bästahanhundsklassen. Det var inte hans dag alls, efter bedömningen i öppenklassen så tyckte han att det var färdigt och ville inte alls vara med mer. Han tyckte att jag gott kunde äta upp godiset som jag hade i fickan själv. Typiskt honom, tjurskallen, när han väl har bestämt sig för något så finns det väldigt få medel att få honom dit man vill. Men det är ju lite hans charm, han har sin egen lilla bubbla som han trivs utmärkt i! Senare var han med i Carry Ons uppfödargrupp som blev BIR uppfödargrupp, oplacerade i finalen men vi fick i alla fall vara inne i stora ringen :-) Efter det tittade vi på Ewa som skulle in och tävla med sin BIR hund Diesel och hon vann BIS den dagen, kul och grattis till Ewa!

Idag har det varit underbart väder och vi har haft LC-träning i Bullmark nu på kvällen. Jag har börjat köra som pilot och det är riktigt kul! Men det är ganska jobbigt med träningarna också, jag och Jessica är först på plats och ska bära grejer, lägga bana och allt annat runtomkring träningen, det gäller att hålla koll på startordningen och att banan blir utdragen, träningsavgifter, en del ska prova munkorgar mm. Det tar alltför lång tid att ha koll på allt. Och så är vi ju sist därifrån, grejerna ska ju tillbaka också... Mycket jobb är det och så är det svårt för oss att låta våra egna hundar springa på träningarna för de ska ju hinna värmas upp och varvas ned också så de får oftast stanna hemma. Men jag ska försöka ha med dem någon gång till sommaren och köra lite raksträckor med dem.
Jaa... det är tur att det är så roligt annars hade man inte orkat hålla på!

LC-prov i Söderhamn

I helgen var vi i Söderhamn på LC-prov. Jag hade med mig Rodman och Linus och vi åkte med Kristin som hade med sig sina whippar Magi och Milton (Linus son). Goliath fick stanna med Kristins familj i Norrfors och blev väl omhändertagen av hennes flickor hela helgen. Vi for ner redan på fredagen och kom fram ganska sent, strax efter tolv på natten. Linus lyckades på den lilla kissrundan vi gick innan vi lade oss att få på sig en fästing, den kröp omkring mitt på skallen på honom. Den andra hittades på morgonen 6 timmar senare under morgonrastningen.
Eftersom whipparna skulle springa först på söndagen så hjälpte jag till på fältet under lördagen. Jag stod vid starten och fick lära mig mycket, det var riktigt roligt! Kanonväder var det också på lördagen, ganska varmt med sol så jag lyckades såklart bränna mig i nacken och på armarna, man lär sig aldrig... nu kliar det mest i nacken och jag börjar nog snart att flagna där. På kvällen var det grillning och trevligt sällskap. Milton sprang ett provlopp den kvällen.
På söndagen hade jag inte tid med något annat än att gå med hundarna, värma, starta och varva ned... Eftersom Magi började löpa på lördag morgon så var hon inte med och tävlade alls så Kristin var ute på fältet och hjälpte till. Mina grabbar var faktiskt väldigt lugna och coola trots löptik i buren intill. Milton sprang både provlopp och licenslopp under söndagen och fick sin licens!
Både Rodman och Linus sprang båda sina lopp, Rodman tappade tyvär trasan i andra loppet så han hamnade långt ner i placeringslistan. Linus sprang två kanonlopp och fick en 6:e placering av 41 startande whippar! Kul att få en så bra placering på honom!
En väldigt bra helg med fint väder och allt flöt på så bra!
Det bästa är ändå att hundarna får göra något som de verkligen tycker är kanonkul!

RSS 2.0