Grössjön

Promenad vid Grössjön idag, jag har en runda där som tar ca 1,5 timmar att gå. Det är ganska mycket myrar där men det är spångat så det är torrt och fint att gå på stigarna. Och så finns det några diken och vattenhål så hundarna kan svalka sig efter vägen. Vi hade Peggy med oss, hon har varit hos oss sedan igår eftersom matte varit bortrest till idag, hon har redan hunnit hem ikväll.

Peggy vid Grössjön med Linus och Goliath i bakgrunden.


Hela gänget på rad...


och den här lilla varelsen såg vi eller rättare sagt jag på stigen, hundarna såg den inte och det var väl lika bra det då paddor är giftiga. Linus har ju annars smakat på en sådan redan för något år sedan, han tog den i munnen och visade stolt upp vad han hittat men spottade snabbt ut den igen, kan tänka att den smakade illa, han grimarserade och ruskade på huvudet en bra stund efteråt.

Vännäs

Idag var vi på utställning i Vännäs där jag ställde Rodman. Han blev först placerad som tvåa i öppenklassen av åtta hanar och blev sedan BH-4! Är nöjd med resultatet då det var många hanar som deltog. Och så gick det bra att ställa honom trots att det var blött, han brukar ju inte tycka om blöta gräsmattor. Det regnade ganska mycket under dagen men vi hade tur för det var uppehåll precis då vi var inne i ringen. Grabbarna är trötta och sover gott, Linus och Goliath fick ju också följa med fast de inte skulle ställas. Och Linus ligger nu, förstås, under bäddmadrassen och snarkar... Rodman har ju sängen som favoritplats men får nöja sig med soffan eftersom alla sängkläder är i en enda hög.

Kattilakoski

En till bild från Kattilakoski.

Norrbottensveckan och LC

Den andra juni åkte jag och killarna upp till norrbotten för att vara med på LC-provet i Holmträsk. Dagen flöt på ganska bra och det var fint väder. Grabbarna sprang på bra i första loppet och efter att whipparna och salukina sprungit hjälpte jag till som starter på de andra raserna. Linus hamnade på 7:de plats av 15 vilket man får vara nöjd med. Goliath och Rodman fick springa tillsammans i lopp två och jag tyckte att det på slutet av loppet i alla fall blev lite mer lek än jakt för dem två. Rodman blev 10/15 och Goliath 13/15. Trevlig dag var det!
Min äldre syster från Övertorneå kom ner för att titta på tävlingen. Efter provet fortsatte jag uppåt till Övertorneå för att hälsa på hela gänget där och gå på lillsyrrans student. Vi fick kanonväder nästan hela veckan, vilken tur för studenterna! Det hade inte hunnit komma några mygg heller så det gick bra att gå med hundarna på kvällen då det var lite svalare. På söndag kväll åkte vi ner till Umeå igen.

Jag ska försöka hinna uppdatera hemsidan med lite bilder så snart jag hinner.
Linus i jomotusjärvi 2008
Linus på bryggan i Jomotusjärvi.

Norrbotten

Igår natt eller väldigt tidig morgon kanske man kan säga... Stället heter Kattilakoski vid Torneälv, Polcirkeln
kattilakoski1
kattilakoski2
Kl. 02.34 En minusgrad. Häftigt med ångan som steg från vattnet och solen som sken på våran nattfärd! Vi stannade till för att fota efter att ha skjutsat hem en av lillsyrrans vänner från studentbalen. Kattila betyder gryta eller kittel, forsen som syns i mitten ser ut som en kokande kittel om man går närmare och tittar.

RSS 2.0